فاطمه رادمنش کارگردان نمایش محیطی «دختران جنگ» در باره اجرا در جشنواره تئاتر «مقاومت» به خبرنگار مهر گفت: «دختران جنگ» از استان کرمان در شانزدهمین جشنواره بین المللی تئاتر «مقاومت» شرکت دارد که اولین اجرای خود را هفتم آذرماه در مترو شهرری پشت سر گذاشت و در ادامه در روزهای ۸ و ۹ آذرماه به ترتیب در محوطه دانشگاه تهران و فضای باز تئاتر شهر اجرا دارد.
وی ادامه داد: این نمایش محیطی با بهره گیری از نمایش درمانی و کاردرمانی به منظور کمک به جانبازان هشت سال دفاع مقدس تولید شده است. «دختران جنگ» نمایشی پژوهشی درباره حضور پزشکان، پرستاران و بهیاران در جنگ تحمیلی و خدماتی که در پشت جبهه ها ارایه می دادند و اینکه چقدر با کمک هایشان جلوی شهادت رزمندگان را می گرفتند، است. نمایش درباره رابطه یک پدر و دختر است که به تمام معنا از جنگ آسیب دیدند و خودشان را وقف جنگ کرده اند.
رادمنش درباره داستان نمایش توضیح داد: یک پزشک جراح عمومی که هشت سال از عمر خود را وقف جراحی مجروحان ایرانی و اسرای دشمن در بیمارستان های صحرایی و شهری کرده است در روزهای پایانی جنگ در اثر اصابت ترکش در سرش، دچار ناراحتی های اعصاب و روان می شود و بیش از سی و چند سال است که نه می تواند بخوابد و نه می تواند عمل جراحی انجام دهد. وی همسر باردارش را که یک پرستار بوده، نمی تواند در بمباران بیمارستان نجات دهد و تنها دخترش با عارضه ای در پا به دنیا می آید. حالا پس از سال ها دخترش به عنوان کاردرمانگر تلاش می کند با شیوه های کاردرمانی، پدرش را از بیخوابی و بحران اعصاب و روان نجات دهد. در حالی که تمام پزشکان دنیا از درمان بیخوابی این پزشک جراح عمومی درمانده اند...
این کارگردان درباره حمایت از نمایش هایی با مضمون مقاوت، بیان کرد: متاسفانه حمایت از نمایش هایی با موضوع دفاع مقدس و مقاومت بسیار ضعیف است چه برسد به این نمایش ها محیطی و خیابانی نیز باشند اما چون من و همسرم علی محمد رادمنش تعهد و اعتقاد عمیق قلبی نسبت به شهدا داریم، علاقه مند هستیم که در این زمینه فعالیت داشته باشیم.
وی در پایان درباره تعاملی بودن نمایش و مشارکت مخاطبان در اجرا عنوان کرد: اکثر نمایش های گروه ما به شیوه تعاملی طراحی شده اند که در این نمایش نیز در صحنه های فلاش بک از حضور تماشاگران استفاده می کنیم. هدف از مشارکت در چنین آثاری دعوت مردم به دموکراسی و گفتگو است. در تئاتر خیابانی ارتباط بی واسطه با مخاطبی صورت می گیرد که ما او را در معرض دیدن تئاتر قرار داده ایم پس باید با این مخاطب خجالتی که می تواند از یک دستفروش تا رهگذرهای مختلف و از اقشار متفاوت اجتماع باشد به شکلی برخورد و دعوت به مشارکت کرد که مشتاق به دیدن اثر شود.
نمایش «دختران جنگ» یک اثر پژوهشی درباره ایثار و ازخودگذشتگی پزشکان، پرستاران و بهیاران عرصه طب رزم در جبهه و بحران زندگی خانوادگی آنها است.
علی محمد رادمنش، فاطمه رادمنش، لیلی شریفی، مسعود محمدی، محمدحسین رضایی بازیگران این اثر نمایشی هستند.
دیگر عوامل این نمایش عبارتند از طراحی فضا و صحنه: مهران سیفعلی پور، طراح لباس: مرضیه رادمنش، طراح گریم: منیره سیفعلی پور، موسیقی: پگاه کلاهچی، عکاس: علی غیاثی، تصویربرداران: سعید وزیری، جاسم توانای، مشاوران پزشکی: دکتر فرزاد فروزانفر، دکتر هادی محمدی، منشی صحنه: فاطمه بیک مرزه، مدیر صحنه: محمدحسین رضایی، طراح پوستر و بروشور: مسعود محمدی، دستیار کارگردان: احمد رادمنش.
نظر شما